DİQQƏT: Bu qidaları soyuducuya QOYMAYIN - Yoxsa...

 12:23 18.04.2019     1321
Gündəlik həyatımızda istifadə etdiyimiz bəzi qidalar soyuducuya qoyulduqda tərkibi dəyişir, bəzi vitaminlər ölür və insan orqanizminə mənfi təsir edir. 
 
Redaktor.az Türkiyə mətbuatına istinadən qidaların saxlanma şəraiti ilə bağlı məlumatları təqdim edir: 
 
Bal, mürəbbə, şokalad 
 
Bu qidalar soyuducuda saxlandıqda orqanik təsirləri itir. 
 
Qəhvə 
 
Soyuducunun soyuq havası və rütubəti qəhvənin dadını dəyişir. 
 
Kartof 
 
Kartofun dadı olduğu mühitə əsasən dəyişir. 1 gündən artıq soyuducuda qalan kartofun görüntüsü dəyişməsə də, mədə-bağırsaq xəstəliklərinin yaranmasına səbəb olur. 
 
Sarımsaq 
 
Antibakterial təsirə malik olan sarımsaq soyuducuda 2 gün qalarsa, bakteriya yaradır. 
 
Pomidor 
 
Pomidor soyuq havanın təsirindən orqanik təsirini itirir. Qabığı büzüşən pomidor isə həzm sisteminin pozulmasına yol açır. 
 
Gülşən Şərif / Redaktor.az