Bu 4 ərzaq hər gün süfrədə olmalıdır

 01:32 08.07.2021     88

Salatlara ləzzət qatmaq üçün istifadə edilən göyərti və tərəvəzlər sağlamlığın qorunmasında güclü rol oynayır. Bu səbəbdən səhər yeməyi də daxil olmaqla süfrəyə həmişə yaşıl tərəvəzləri daxil etməliyik.

Redaktor.az həmin 4 məhsulun faydalarını təqdim edir:

Tərə

Tərkibindəki minerallar sayəsində ginekoloji xəstəliklərin müalicəsində xüsusilə faydalıdır. Anemiyanın müalicəsində də istifadə olunur. Acı dadını sevmirsinizsə, meyvələrə əlavə edib yeyin.

Çuğundur

A, V və K vitaminləri ilə olduqca zəngin olan çuğundur həzmi asanlaşdırır, qəbizliyi aradan qaldırır. Onun yarpağından dolma hazırlaya, yaxud salatlarda istifadə edə bilərsiniz.

Cəfəri

Cəfəri detoks içkilərinə, salatlara əlavə edilir, eyni zamanda çiy halda da çox faydalıdır.

Kahı

Salatların vazkeçilməz ləzzətlərindən biri də kahıdır. Tərkibi lif, şəkər, fosfor, kalsium, dəmir, maqnezium və kaliumla zəngindir. A və C vitaminlərini də ehtiva edən bu yaşıl tərəvəz güclü antioksidant kimi tanınır. Xüsusilə saç və dəri üçün faydalıdır.  //Publika.az.