Unutqanlığın qarşısını almaq üçün bunlardan istifadə edin

 01:12 17.07.2022     4944

Bu problem daha çox 50 yaşından sonra insanlarda özünü göstərməyə başlayır.

Redaktor.az xəbər verir ki, unutqanlıq yavaş-yavaş meydana gəlir və bir anda böyük bir problemə çevrilir. Bu səbəbdən də yaddaşı və zəkanı gücləndirmək üçün B, E və C vitaminlərindən istifadə etmək lazımdır.

Bax, bununla ağrıyan oynaqları sürtmək lazımdır!

Vitaminlərdən faydalanaraq beynimizin daha çox çalışması və gələcəkdə problemlər yaşamamaq üçün qəbul edilən qidalara diqqət etmək lazımdır. B, E və C vitaminləri beynin aktiv çalışmasını təmin edir.

Beyni yoran və gücləndirərək qoruyan qidalar aşağıdakılardır:

Beyni yoran qidalar: doymuş yağlar, trans yağlar, qatqı maddələri və alüminium.

Beyni qoruyan qidalar: Çərəzlər və toxumlar, yağlı balıqlar, avokado, yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, brokkoli və s. Bu qidalar stressi azaldır və eyni zamanda beynin güclənməsi üçün pozitiv təsir göstərir.