Nəyə görə ət yeyəndən sonra ağırlaşırsız?

 02:30 26.03.2023     274

Mədəaltı vəzinin normal və sağlam işləməsi üçün proteinin normada bədəndən təbii yolla sovrulub çıxması önəmlidir.

Redaktor.az xəbər verir ki, həkim Pavel Voronin sözlərinə görə, kotlet yediymiz zaman gərək mədədə amin turşuları olmalıdır ki, həzm prosesini sürətləndirsin.

Mədəaltı vəzi yaxşı işləyirsə, tripsin və kimotripsin, peptit dehidraginaz ifraz olunur. Bu zaman zülallar amin turşularına parçalanır, nazik bağırsaqda sorulur və qaraciyər işləyir.

Bağırsaqlar yaxşı işləmirsə, mədəaltı vəzidə trepin və kimyatrepsin, peptid və hidrogenaz yoxdur. Bunlar zülalların həzmini təmin edən fermentlərdir.

Zülal həzm olunmur, sona qədər kəsilmir. Mikro peptidlər və ya peptidlər çıxır. Lakin nazik bağırsaqda hələ də əks boşluq tərəfindən sorulur.

Ardıcıl olaraq sonra qana sorulur və immun sistemimiz zəifləməyə başlayır. Bu zaman makrofaqlar təcili olaraq orada çalışır. Digər monokompetent hüceyrələr bu yad zülallarla mübarizə aparır və onları bədəndən çıxarırlar.

Vegetarianlar ət yeyən insanlar üçün deyirlər ki, ət yedikdə zəhəri yeyirsiz, bu orqanizm üçün toksindir və.s.

Bax burda onlar haqlıdır, bəli bu orqanizm üçün zərərli toksindir. Amma o halda ki, mədəaltı vəz yaxşı işləmir.

Buna görə də fermentlərin miqdarı kifayətdirsə, turşular üçün fasilə verin. Bu zaman amin turşuları həzm olunur və zülallar kəsilir. Sonra onlar sorulur və bütün immunitet sistemi amin turşularına reaksiya vermir.

İmmun sisteminiz hər dəfə naharda və ya axşam yeməyində yediyiniz toyuq və kotletlə mübarizə aparır.. Bu zaman viruslarla, bakteriyalarla mübarizəyə gücü çatmayacaq (medicina.az).