Gözəl qaralmanın SİRLƏRİ

 01:45 12.07.2023     312

Amin turşuları, A, E və C vitaminləri və selenium gözəl qaralmanın meydana gəlməsinə və melanin istehsalına təsir göstərir.

Bədəndə bu komponentlərin yüksək səviyyədə saxlanması üçün pəhrizə müəyyən qidaların daxil edilməsi vacibdir.

Redaktor.az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə "Gazeta.Ru"-ya dietoloq Veronika Qusakova məlumat verib.

"Avokado dərini nəmləndirmək üçün vacibdir - onların tərkibində dərinin səthində maneə yaradan yağlar var. Hüceyrə daxilində nəm saxlanılır, dəri qurumur və soyulmur. A və E vitaminləri isə qocalma prosesini yavaşlatmağa kömək edir. Yerkökü və balqabaq orqanizmin hüceyrələrin aktiv şəkildə yenilənməsi üçün zəruri olan A vitamini (antioksidant) ilə zəngindir. A vitamini yağlarla yaxşı mənimsənilir, ona görə də krem ​​tez-tez yerkökü şirəsinə əlavə edilir, lakin qoz-fındıq da daxil olmaqla istənilən yağ mənbəyi kömək edəcək", - Veronika Qusakova bildirib.