Qidalanma zamanı etdiyimiz dörd təhlükəli SƏHV

 21:41 03.10.2023     290

Qastroenteroloq Rustem Sadykov qidalanmada sağlamlığın pisləşməsinə və şiddətli ürək yanmasına səbəb ola biləcək dörd təhlükəli səhvi sadalayıb.

Bu barədə Redaktor.az "lenta.ru"ya istinadla xəbər verir.

Həkim bildirib ki, mədə yanması çox güman ki, tez-tez həddindən artıq böyük porsiyalarda yemək yeməkdən qaynaqlanır. O, həmçinin yatmazdan əvvəl qida qəbulunu məhdudlaşdırmağa çalışmağı tövsiyə edib.

Sadıkov qidalanma ilə bağlı digər ümumi səhvləri  turş və yağlı qidaları hədsiz sevməklə əlaqələndirib.

"Ürək yanmasına meyilli insanlar üçün xüsusilə qızardılmış və çörəkdə bişmiş yeməklər, həmçinin Asiya üslubunda ədviyyatlı şorba və souslar təhlükəlidir", - o bildirib.

Bundan əlavə, qastroenteroloq sitrus meyvələrindən, o cümlədən portağal, limon və qreyfrutdan, həmçinin onların şirələrindən çox istifadə etməməyə çağırıb. Çünki onlar mədədə turşuluğu artıra bilər.

Yusif EYVAZLI