Ət bişirəndə bu yağlardan istifadə etməyin - TƏHLÜKƏLİDİR

 02:12 03.04.2024     448

Dietoloq Krutika Nanavati ət bişirərkən hansı yağlardn imtina etməyi açıqlayıb.

Redaktor.az "lent.az"a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, yemək üçün yağlar mətbəxdə mühüm rol oynayır, lakin onların hamısı ürək sağlamlığı üçün yaxşı deyil.

Onun sözlərinə görə, düzgün yağ seçmək ürək-damar sağlamlığınıza əhəmiyyətli təsir göstərə bilər:

“Ət bişirmək üçün xurma və kokos yağından istifadə etməmək daha məsləhətlidir. Çünki bu yağlar ürək xəstəliyi riskini artıra bilən doymuş yağlarla zəngindir. Mağazalarda satın alınan kulinariya məhsullarında və işlənmiş qidalarda tez-tez rast gəlinən palma yağı, həddindən artıq istehlak edildikdə ürək xəstəliyi riskini artıra bilər. Beləliklə, populyarlığına baxmayaraq, hindistan cevizi yağında olan doymuş yağ ürək sağlamlığı üçün təhlükə yaradan LDL xolesterini artıra bilər. Bunun əvəzinə zeytun yağı və avokado yağı kimi daha sağlam alternativlərdən istifadə etmək lazımdır. Təkli doymamış yağlar və antioksidantlarla zəngin olan zeytun yağı normada istehlak edildikdə ürək xəstəliyi riskini azalda bilər. Yüksək tüstü nöqtəsi və sağlam mono doymamış yağlarla avokado yağı ürək sağlamlığını təşviq edən əla yemək seçimidir”.