Turpun qeyri-adi XÜSUSİYYƏTLƏRİ
"Turp pəhriz lifi, sağlam yağlar, vitaminlər və minerallar mənbəyi kimi qiymətlidir".
Redaktor.az "lenta.ru"ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Tatyana Zaletova bildirib.
Onun fikrincə, turp C vitamini mənbəyi kimi qiymətlidir. Onların tərkibində çoxlu miqdarda qida lifi və minerallar - silisium və kobalt, karbohidrat mübadiləsində iştirak edən çoxlu xrom, insulin müqavimətini azaldır və arıqlamağa kömək edir. .
"Tərəvəzin tərkibində xardal yağı və müvafiq olaraq omeqa-3 poli doymamış yağ turşuları var. Turp bu və ya digər səbəbdən balıq yeməyən insanlar üçün faydalıdır, çünki omeqa-3 mənbəyidir. Xardal yağı selikli qişanın qıcıqlanmasına səbəb ola bilər, ona görə də qastroenteroloji xəstəliklərin - qastrit, mədə xorası kimi xəstəliklərin kəskinləşdiyi dövrlərdə turp yemək olmaz".
Yusif EYVAZLI