Suşi yeyərkən bunlara diqqət edin - Ekspert AÇIQLADI
Həkim-immunoloq Vladislav Jemçuqov suşi barlarına gələnləri gözləyə biləcək infeksiyalardan danışıb.
Bu barədə Redaktor.az "izvestiya"ya istinadən xəbər verir.
Mütəxəssis izah edib ki, dəniz balığının özündə pis heç nə yoxdur, o, sterildir, çünki dəniz suyunda infeksiya yoxdur amma balıqlar çirklənmənin mövcud ola biləcəyi qəfəslərdə yetişdirilir. Problem həm də xam məhsullardadır: məsələn, balıq quş əti ilə kəsilirsə və quş ətində çoxlu təhlükəli mikroblar varsa və ya əvvəllər quş ətinin kəsildiyi lövhələrdə kəsilirsə bu, yoluxucu xəstəliyə səbəb ola bilər.
İnfeksionist insanları məhsulun qoxusuna, rənginə və dadına diqqət yetirməyə, şübhə yaranarsa ondan istifadədən imtina etməyə çağırıb.
Mütəxəssis qeyd edib ki, suşi barlarına verilən məhsullar yüksək keyfiyyətli olmalıdır və buna görə də onları istehsal edən və daşıyan şəxslər məsuliyyət daşıyır. Bu məhsulların qida müəssisəsinin özündə hansı şəraitdə, hansı temperaturda və s. saxlanması da vacibdir.
Yusif EYVAZLI