Həkim qatığın təhlükələri barədə xəbərdarlıq ETDİ
Təbii qatıq sağlam qəlyanaltı üçün yaxşı seçim ola bilər, lakin tərkibində konservantlar, boyalar və çoxlu şəkər olmaması şərti ilə".
Redaktor.az gazeta.ru-ya istinadla xəbər verir ki, bunu endokrinoloq, dietoloq, tibb elmləri namizədi və dietoloq Oksana Mixaleva deyib.
O, bu məşhur məhsulun mümkün zərərləri barədə də xəbərdarlıq edib.
Mixaleva təbii qatıqların istifadə müddətinin beş gündən çox olmadığını bildirib. Onun sözlərinə görə, daha uzun müddət saxlanıla bilərsə, o zaman kompozisiyada ehtimal ki, konservantlar, emulqatorlar və digər əlavələr var.
Həkim belə bir məhsulun özlüyündə zərərli olmadığını və istehlak üçün məqbul olduğunu vurğulayıb. Bununla belə, o, çoxlarının əmin olduğu "qatıq sağlam qidalar siyahısına daxil olduğundan, yəni məhdudiyyətsiz yeyilə bilər" fikrinə diqqət çəkib.
"Əslində, bu belə deyil", - deyə Mixaleva xəbərdarlıq etdi.
Onun sözlərinə görə, şəkərin bolluğu piylənməyə, xolesterinin səviyyəsinin artmasına, mədə-bağırsaq traktında problemlərə səbəb ola bilər və konservantlar çox vaxt allergiyaya səbəb olur.
BƏNÖVŞƏ