Qəhvəyə sarıkök əlavə etmək məsləhət görülür

Dietoloq Qabriel Moltern qəhvəyə sarı kök əlavə etməyi məsləhət görür.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə o aif.ru-ya danışıb.
Molternə görə, zerdeçal hüceyrələri oksidləşdirici stressdən qoruyur və toxunulmazlığı artırır.
O, həmçinin qan şəkəri və xolesterinin səviyyəsini sabitləşdirir. Həkim qeyd edib ki, qəhvəyə əlavə edilən bu ədviyyat iltihablı bağırsaq xəstəliyi, revmatoid artrit və sedef xəstəliyindən əziyyət çəkən insanlara da fayda verəcək. Bundan əlavə, ürək və damar patologiyalarının inkişaf riskini azaldır.
Bununla belə, Moltern xəbərdarlıq edib ki, bütün faydalarına baxmayaraq, zerdeçalın da istifadə üçün əks göstərişləri var. Onların arasında o, hamiləlik, ana südü ilə qidalanma, öd kisəsi problemləri və antikoaqulyantların qanın laxtalanmasına təsir edən dərmanların qəbulunu vurğulayıb.
Aytəkin TOFİQQIZI