Leço necə hazırlanır? – ən yaxşı resept
Leçonu müxtəlif reseptlərlə hazırlayırlar. Hər bir evdar qadının bu qəlyanaltını hazırlaması üçün öz sirri var.
Redaktor.az xəbər verir ki, burada əsas məsələ bolqar bibəri və pomidorun tam həll olub qarışmasıdır.
Lazım olan ərzaqlar:
Bolqar bibəri - 4,5 kq;
Pomidor - 4,5 kq;
Şəkər - 1,5 stəkan;
Sirkə (9%) - 150 ml;
Bitki yağı - 1,5 stəkan;
Duz - 3 yemək qaşığı.
1. Təmiz pomidorları yarıya bölün, gövdələrini çıxarın və blenderlə qarışdırın və ya ətçəkən maşından keçirin.
2. Bibərləri bütün artıqlarından təmizləyirik, yuyuruq və uzun zolaqlara kəsirik.
3. Alınan qarışığı və bibəri bir qazanda qarışdırın, siyahıya uyğun maddələr əlavə edin, qaynadın və sirkə əlavə edin.
4. 45 dəqiqə aşağı odda bişirin, sterilizasiya edilmiş bankalara tökün, qapaqlarla bağlayın, çevirin və sarın.
Soyuduqdan sonra qablar saxlanmaq üçün kənara qoyulmalıdır (lent.az).