Soğan doğrayarkən gözlərin yanmasının qarşısını almaq ÜSULLARI

 11:26 10.10.2024     961

Bir çoxları mətbəxdə vaxt keçirməkdən, dadlı yeməklər hazırlamaqdan həzz alır, lakin soğan doğramaq bura daxil deyil. Çünki soğan doğrayarkən gözlər yanmağa başlayır və istəmsizcə yaş axır. Ancaq təbii üsullarla soğan doğramağı belə zövqlü etmək mümkündür.

Redaktor.az soğan doğrayarkən gözlərin yanmasının qarşısını almaq üçün  bəzi praktiki məlumatlara daxil olan təbii üsulları təqdim edir. 

Çörək: Soğan doğrayarkən bir tikə çörəyi ağızda saxlamaq, gözlərinizin yanmasının və sulanmasının qarşısını alacaq.

Soyuducuda saxlamaq: Soğanı soyuducuda saxlamaq onun gözlərə olan təsirini azalmaq üçün yaxşı bir üsuldur. Çünki soğanda olan təbii qazlar doğranarkən, gözləri yandırarkən ayrılır. Ancaq soğanları dondurduqda bu qazların yayılması ləngiyir.

Çay qaşığı: Soğan doğrayarkən bir az fərqli üsul olsa da, bir çay qaşığı ağzınızda tutmaq da gözlərin yaşarmasının qarşısını alacaq. Bu üsuldan faydalanmaq üçün üst damağınıza bir çay qaşığı qoymaq kifayət edəcək.

Şam: Soğanın gözyaşına səbəb olmasını istəmirsinizsə, doğradığınız otaqda şam yandıra bilərsiniz. Şam otaqlardakı havanı özünə tərəf çəkir. Həmçinin soğanın içindən çıxan qazı özünə çəkən şam göz yaşının qarşısını alacaq.

Saqqız: Soğan doğrayarkən də saqqız çeynəmək tərəvəzin acısının gözlərə təsir etməsini əngəlləyəcək.

Kranın açılması: Soğan doğrayarkən hava axını təmin etməyin başqa bir üsulu kranı açıb soğanı bu krana yaxın ərazidə doğramaqdır. Krandakı su yaxınlıqdakı qazları çəkərək yırtılmanın qarşısını almağa kömək edəcək.

Sevinc İBRAİMZADƏ