Makaronları qat-qat dadlı edən sadə inqrediyent

Makaronlar – hər ukraynalı ailənin süfrəsində əvəzolunmaz qarnirdir. Onların hazırlanması asandır və çox vaxt aparmır. Adətən, makaronları daha dadlı etmək üçün onlara kərə yağı və ya pendir əlavə olunur. Lakin bir çox evdar qadınlar adi qaynadılmış makaronları bahalı məhsullar olmadan da qastronomik şahəsərə çevirən gizli inqrediyentdən istifadə edir.
Bu barədə Redaktor.az məlumat verir.
Makaronları qat-qat dadlı etmək üçün nə əlavə etməli? Təcrübəli evdar qadınların sirri
Bu gizli inqrediyent – adi kəsmikdir. Onu isti makaronlara əlavə etdikdə yeməyin dadını daha da artırır, ona yumşaqlıq və qaymaqlı tekstura bəxş edir.
Hazırlanma qaydası:
Makaronları adi qaydada qaynadın. Suyunu süzdükdən sonra makaronları iri bir qaba tökün. Üzərinə 2–3 xörək qaşığı təzə kəsmik əlavə edin və yaxşıca qarışdırın. İstəyə görə üstünə xırdalanmış təzə göyərti də səpmək olar. Bu yemək bahalı inqrediyentsiz belə – kərə yağı və ya pendir olmadan – yumşaq və qaymaqlı dada malik olur. Hazırlanması da çox asandır, nə vaxt, nə də səy tələb edir. Kəsmikli makaronlar bütün ailə üzvlərinin, xüsusilə uşaqların çox xoşuna gələcək.(lent.az)