Əti bişirdikdən əvvəl limonlu suda isladın - Sağlamlığı qoruyan QAYDA

 23:19 02.12.2019     43

Sirr deyil ki, toyuq və iribuynuzlu heyvanların yetişdirilməsi zamanı antibiotiklər istifadə olunur.

Antibiotiklər həm heyvanları xəstəliklərdən qoruyur, həm də onların çəkisinin artırmasını stimullaşdırır.

Təbii ki, insanların sağlamlığı üçün ətdə antibiotiklərin olması ziyanlıdır. Bu səbəbdən mütəxəssislər əti bişirdikdən əvvəl antibiotiklərdən təmizləməyi tövsiyə edirlər.

Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, bunun üçün mütəxəssislər əti bişirdikdən əvvəl ən azı 15 dəqiqə ərzində limon şirəsi, sirkə və ya soda əlavə olunmuş suda saxlamağı tövsiyə edirlər.

Həmçinin əti bişirərkən ilk bulyonu atmaq lazımdır. Əti 10-15 dəqiqə qaynadın, sonra bulyonu atın, ətin üzərinə təmiz su tökün və hazır olana qədər bişirin.

Milli.Az


Xəbərin mənbəyi: https://news.milli.az/health/807054.html