Fındıq haqqında bilmədikləriniz

 19:15 15.06.2021     44

Fındıq orqanizmə enerji verən, cinsi zəifliyi aradan qaldıran, orqanizmin müqavimətini artıran qida maddələrindən hesab edilir. Orqanizmin ümumi gücünü artırmaqla yanaşı,  fındıq yaddaşı möhkəmləndirmək, diqqət dağınıqlığını aradan qaldırmaq və hüceyrələrin yenilənməsinə səbəb olan meyvələrdən hesab edilir.
Fındığın qabığı böyrəklərin, özü isə ürəyin dostu hesab edilir. Belə ki, fındıq qabığının dəmləməsindən böyrək xəstəliklərində geniş istifadə edilir. Gün ərzində bir ovuc fındıq yemək, kişiləri prostat vəzi xəstəliklərindən xilas etmək qabiliyyətinə malikdir. Fındıq zehni və fiziki yorğunluğu aradan qaldırır və ürək xəstəlikləri riskini azaldır. 100 qram fındığın tərkibində aşağıdakı vitamin və minerallar var:
protein           15,98 mq
yağ               60,51 mq
doymuş yağlar    4,75 mq
karbohidrat      16,83 mq
yağ turşuları      50,32 mq
su                  4,45 mq
şəkər              3,58 mq
enerji             672 mq
maqnezium        40 mq
E vitamini        33,9 mq
riboflavin          0,1 mq.
piridoksin         0,3 mq.
selen             0,55 mq.

Milli.Az


Bu xəbər Redaktor.az saytına məxsus deyil.
Xəbər mətninə görə ilk mənbə məsuliyyət daşıyır.
Xəbərin mənbəyi: https://news.milli.az/interest/956912.html